Arbetskläder

Hos oss finns en stort utbud av högkvalitativa arbetskläder från kända varumärken. Det är ett enkelt och snyggt sätt att profilera just ditt företag!
Vi erbjuder olika tryckmetoder där du kan skapa den känslan du är ute efter. Arbetskläder med företagslogo är en bra reklampelare som får en stor räckvidd när dina anställda bär dessa.
Vi har något som passar alla. Hittar du inte det du söker? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt!
Hos oss hittar du plagg i olika material. Bland annat har vi kläder i ekologisk bomull och det finns olika certifieringar och symboler som kan vara intressanta att veta vad dom betyder och ha koll på.
Fairtrade-cetifierad bomull betyder rättvis handel bland bomullsodlarna, fairtrade jobbar med att bekämpa fattigdom inte bara hos bomullsodlaren men även hos dess anställda. Fairtrade garanterar ett minimipris för att täcka kostnaderna för en hållbar produktion för certifierade bomullsodlare.
Dessutom får certifierade bomullsodlare en extra peng som ska investeras i till exempel den lokala skolan, vattenbrunnarna eller sjukhusen.
Om du köper ett plagg som bär fairtrade-cetifierad bomull innebär det att du har hjälpt till att bidra till allt ovan.
Det finns en märkning som heter GOTS-certifierade plagg. En internationell märkning av textilier och kläder.
När du ser ett plagg med GOTS-certifierade märkning kan du känna dig säker på att plagget är tillverkad av ekologisk bomull och återvunnen polyester.
Ett GOTS märkt plagg går att spåra genom hela leverantörskedja, det garanterar GOTS-märkningen. Denna märkning betyder också att höga krav ställs på kvalité, material och miljö.
Svanen är kanske en märkning många känner till men vet alla vad den står för, vad den betyder? Svanenmärkningen finns till på uppdrag av regeringen. Den ställer krav på produkten men även krav på arbetsvillkoren enligt internationella arbetsorganisationens kärnkonvention (ILO).
Om du ser ett plagg som har märkningen OEKO-TEX kan du känna dig säker på att det plagget inte innehåller skadliga kemikalier. Dessa testas i oberoende laboratorier som är auktoriserade. EU har en kemikalie lagstiftning som heter REACH och oeko-tex märkta produkter ger en garanti att dessa produkter möter kraven som finns i lagstiftningen REACH.
REACH står för Registration, Evaluation, Authorisation och Restriction of Chemicals.
Alla produkter innehåller kemiska ämnen, men genom REACH så håller man koll på detta. Där finns en kandidatförteckning över farliga ämnen och skulle en produkt innehålla mer än 0,1 viktprocent av ett farligt ämne som ingår i kandidatförteckningen så måste denna information om detta gå vidare till kunderna..