Munskydd

Sedan coronapandemin bredde ut sig över världen har det blivit mer aktuellt än någonsin med munskydd och andningsmasker, inte bara för sjukvårdspersonal utan för alla människor. Det har därmed också gett upphov till att hitta fler varianter av munskydd och andningsskydd. Och det finns verkligen en hel del att välja mellan. Hållbara, återanvändbara, miljösmarta och praktiska varianter. Har du tänkt på att ett munskydd är svårt att missa när någon har på sig, det vill säga att det skulle kunna vara ett utmärkt ställe för din företagslogga att synas på.
Vi har masker som är certifierad enligt internationella standarder (CE, FDA) för medicinskt bruk i vården, men som även naturligtvis kan användas i offentliga miljöer och arbetsmiljöer. Du finner även medicinska ansiktsmasker som ger ett extra starkt skydd mot partiklar och har genomgått tester för att förhindra minst 94% av partiklarna i luften.
Oftast hör vi benämningen munskydd när vi pratar om ämnet men det är skillnad mellan munskydd och andningsmask. Ett munskydd sitter oftast lite lösare, täcker din mun och näsa. Munskyddet är till för att skydda alla runt omkring dig, till exempel inom vården skyddar det patienten från olika smittor under operation eller andra ingrepp. Genom att använda ett munskydd hjälper du alltså till att skydda andra från att bli sjuka. Om du själv är sjuk eller inte vet om att du är smittat med ett virus skyddar du andra från att få viruset genom att använda munskydd.
En andningsmask finns i olika varianter, halvtäckande över näsa och mun eller heltäckande för hela ansiktet eller för engångsbruk. Andningsmasker är tillverkade för att skydda både dig och andra. Dom sitter tight mot ansiktet för att inte släppa in något från sidorna till skillnad från munskydd. Du andas alltså helt genom masken och det kan upplevas obehagligt för den ovane användaren. Andningsmasken filtrerar alltså luften för både din in- och utandning.
Ge dina kunder och anställda möjligheten att skydda andras personliga hälsa genom att erbjuda dom engångsmunskydd. Om både du och din kund använder munskydd har ni gjort vad ni kan för att skydda varandra. I ditt yrke kanske du behöver vara nära din kund för att kunna utföra ditt jobb som till exempel frisör, nagelteknolog eller fransstylist.
Här finner du blandannat stor-pack av professionellt skydd i 3 lager, producerade på ISO 13485 certifierad fabrik. På gymmet, skönhetssalonger, restauranger, caféer och olika företag där det rör sig en del människor dagligen kan det vara en service av trygghet att ge till sina kunder och anställda. För att avlasta öronen från munskyddets band och sitta bättre finns det även nackspännen. Här tillverkade i ett miljövänligt material, sockerrör. Sockerrör är ett bio-baserat material som är 100% återvinningsbart och som kan desinficeras.
När du använder munskydd är det viktigt att du använder rätt sorts munskydd och att du även använder munskyddet på rätt sätt. Det är viktigt att du ser till at munskyddet täcker näsa, mun och kinder och även att du tvättar händerna noggrant innan du tar av och på din mask annars kommer bakterierna på dina händer föras över till masken och minskar därmed maskens skyddande effekt. Var noga med handhygienen!
Engångsmunskydd är just engångsmunskydd och bör ej användas fler än just en gång, släng sedan ditt munskydd och ta ett nytt vid nästa användning. Även återanvändningsbara munskydd bör endast användas vid ett tillfälle och sedan tvättas i 60 grader innan du använder det nästa gång. Så att ha flera tillgängliga att byta emellan medans det andra tvättas kan vara en god idé.
Om du är under 60 år och inte är i någon riskgrupp rekommenderar WHO att om du ska använda munskydd så ska du använda ett munskydd i textil. Om du är över 60 år eller om du är i någon riskgrupp rekommenderar dom att du ska använda ett medicinsk munskydd. Medicinska munskydd finns i olika typer av klassningar. Klass 1 kan användas av patienter och andra människor för att försöka minska smittspridning av infektioner. Sjukvårdpersonal inom olika vårdinstanser och sjukvårdspersonal i operationssalar använder medicinska munskydd av klass 11 och klass 11R. R står för att munskyddet skyddar mot stänk men att tänka på är att för att ett munskydd med klassningen R som alltså ska skydda mot stänk, för att det ska fungera optimalt behöver du även bära skyddsglasögon då stänk i ögonen också är en risk att bli smittat för något virus. På förpackningen ska det alltid stå vilken europeisk standard munskyddet har och vilken typ av munskydd det är. Klass 1 munskydd är inte avsedda för sjukvårdspersonal.
Skyddsutrustning som används inom vården ska även vara CE-märkt.
Blåa engångsmunskydd känner vi alla igen, från till exempel sjukvården eller kanske när du varit hos tandläkaren, Nu finns det även svarta engångsmunskydd som även dom är CE-märkta. Ett engångsmunskydd är just ett engångsmunskydd och är inte gjorde för att användas mer än vid ett tillfälle, sedan är dom förbrukade och vid nästa tillfälle får du ta ett nytt munskydd. Innan användning kan det vara bra att kolla på någon instruktionsfilm om hur man använder ett munskydd. Det händer ofta att det används på fel sätt. Viktigt att vara ren om dina händer när du tar på dig ditt munskydd, inte dra i det under tiden du har på dig det och sedan när du ska plocka av det så ska du även då vara ren om dina händer.
Återandvändingsbara munskydd ska tvättas i 60 grader och många frågar om effekten av skydd minskar efter tvätt. Men i tester har det visat sig att skyddet faktiskt ökar efter tvätt. I ett test där man tvättade ett munskydd 10 gånger såg man att skyddet hade ökat gentemot första tvätten och detta beror på att fibrerna dra ihop sig ännu mer efter tvätt och därmed blir filtrationen mycket bättre!
I vårt sortiment hittar du även roliga munskydd där du kan vara lite kreativ med din design. Du kan göra ett sublimerat tryck med egen design på ditt munskydd och du kan även få det i er egna PMS-färg. Ett sublimerat tryck lägger sig inte ovanpå textilierna utan går in i textiliernas fiber vilket gör att trycket får en ökad hållbarhet och håller hela munskyddets livslängd. Ett sublimerat tryck känner du inte heller när du tar på det till skillnad från transfer och screentryck som lägger sig utanpå fibrerna. Stick ut bland mängden och ta vara på tillfället att designa det egna munskyddet som blir en skyddande reklambärare.
Här hittar du flera olika alternativ av munskydd.


Trendande produkter

fr. 46,80 kr

Headwear
Copenhagen munskydd Covid-19 approved

fr. 4,24 kr

Only Promotion
EARSAVE CREATIVE Munskydd förlängning

fr. 13,46 kr

Hidea
Sublimation RPet Mask Holder Set. Standard modeller

fr. 89,00 kr

Covid-19 godkända munskydd inkl tryck

fr. 44,00 kr

XD Design®
XD DESIGN skyddande mask set

fr. 27,58 kr

Hidea
GRANCE. Återanvändbar textilmunskydd

Alla produkter (75 st)

Pris från
Pris till
Färg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sortering
 

Covid-19 godkända munskydd inkl tryck
Covid-19 godkända munskydd inkl tryck

Covid-19 godkända andningsskydd med ställbara snoddar utan veck med eget tryck. Pr...

fr. 89,00 kr

Headwear
REA
Copenhagen munskydd Covid-19 approved
Copenhagen munskydd Covid-19 approved

Covid-19 godkända andningsskydd utan veck med egen unik sublimerade design. Skydd ...

52,00 kr

fr. 46,80 kr

XD Collection®
Återanvändningsbart 2-lager munskydd i bomull
Återanvändningsbart 2-lager munskydd i bomull

Skydd i bomull 320 g/m2 (2 lager 160g/m2) som är anpassad för att skydda alla ansi...

fr. 11,00 kr

XD Design®
XD DESIGN skyddande mask set
XD DESIGN skyddande mask set

Bekvämt XD DESIGN munskydd som passar alla ansikten. Lättvikt design i 3 lager; yt...

fr. 44,00 kr

Headwear
Munskydd enfärgat
Munskydd enfärgat

Enfärgade andningsskydd. Med svarta eller vita elastiska band som fästs bakom öron...

fr. 32,00 kr

Headwear
Munskydd vit
Munskydd vit

Enfärgade vita ansiktsskydd med tre lager och elastiska band som fästs bakom örone...

fr. 23,00 kr

Headwear
Viena munskydd Covid-19 approved
Viena munskydd Covid-19 approved

Covid-19 godkända andningsskydd med sin egen unika sublimerade design. Skydd i en ...

fr. 56,00 kr

Headwear
Paris munskydd Covid-19 approved
Paris munskydd Covid-19 approved

Covid-19 godkända andningsskydd med sin egen unika sublimerade design. Skydd i mes...

fr. 56,00 kr

Midocean
Coverface - Ansiktsmask
Coverface - Ansiktsmask

Ansiktsmask i 55% polyamid och 45% polyester. Ej för medicinskt syfte. En storlek ...

fr. 0,88 kr

Headwear
Copenhagen Sverigemunskydd
Copenhagen Sverigemunskydd

Covid-19 godkända andningsskydd utan veck med sublimeringstryck Sverigeflagga. Läg...

fr. 54,00 kr

Headwear
Sublimerat munskydd 3-lagers
Sublimerat munskydd 3-lagers

Sublimerade andningsskydd med tre lager i egen unik design. Återanvändningsbart en...

fr. 30,00 kr

Headwear
Sublimerat munskydd 1-lagers
Sublimerat munskydd 1-lagers

Sublimerade andningsskydd med ett lager i egen unik design. Återanvändningsbart en...

fr. 26,00 kr

Headwear
Ninja munskydd 2-lagers
Ninja munskydd 2-lagers

Andningsskydd Ninja i T/C bomull. Återanvändningsbart enkelt munskydd i teknisk bo...

fr. 26,00 kr

Headwear
Barcelona munskydd Covid-19 approved
Barcelona munskydd Covid-19 approved

Covid-19 godkända andningsskydd i egen kreativ design med vintage känsla. Munskydd...

fr. 47,00 kr

Headwear
Sublimerat munskydd med filterficka
Sublimerat munskydd med filterficka

Sublimerade andningsskydd med filterficka i två lager i egen unik design. Återanv...

fr. 30,00 kr

Headwear
Berlin munskydd Covid-19 approved
Berlin munskydd Covid-19 approved

Covid-19 godkända andningsskydd utan veck med egen unik sublimerade design. Skydd ...

fr. 54,00 kr

Headwear
Sublimerat munskydd 2-lagers
Sublimerat munskydd 2-lagers

Sublimerade andningsskydd med två lager i egen unik design. Återanvändningsbart en...

fr. 28,00 kr

Midocean
Sublicover L-xl - Ansiktsmask Sublim L
Sublicover L-xl - Ansiktsmask Sublim L

3-lagers ansiktmask i polyester som går att sublimeringstrycka. Två polyesterskikt...

fr. 12,42 kr

Midocean
Sublicover S-m - Ansiktsmask sublimering S-M
Sublicover S-m - Ansiktsmask sublimering S-M

3-lagers ansiktsmask i polyester gjord för sublimering. 2 lager polyester och ett ...

fr. 14,18 kr

Stormtech®
Commuter Face Mask
Commuter Face Mask

Priset avser 1st Ansiktsmask i 8 lager med carbon filter. OBS! INGEN returrätt på ...

fr. 106,00 kr

Premier®
3 Layer Fabric Face Mask
3 Layer Fabric Face Mask

Ansiktsmask i tre lager med vävd tygkonstruktion som gör att produkten kan tvättas...

fr. 60,00 kr

Premier®
Washable 2-ply face covering (pack of 5)
Washable 2-ply face covering (pack of 5)

Priset avser 1st 5-pack Ansiktsmask i 2 lager. Inte för medicinskt användande utan...

fr. 139,00 kr

Stormtech®
Fusion Face Mask
Fusion Face Mask

Priset avser 1 st. Ansiktsmask i antimikrobiellt behandlat tyg. ViralOff® är en an...

fr. 71,00 kr

PF Concept
Rem till ansiktsmask
Rem till ansiktsmask

Rem som gör det bekvämare att bära ansiktsmask under en längre tid. Remmen har sm...

fr. 5,30 kr

Stormtech®
Nano-Tech Face Mask 5-pack
Nano-Tech Face Mask 5-pack

Priset avser 1st 5-pack Ansiktsmask i 3 lager med Nano technology filter. Ansiktsm...

fr. 472,00 kr

Stormtech®
Performance Face Mask 5-pack
Performance Face Mask 5-pack

Priset avser 1st 5-pack Ansiktsmask i 3 lager. Kan återanvändas och tvättas i mask...

fr. 377,00 kr

Toppoint®
Ansiktsmask i bomull
Ansiktsmask i bomull

Återandväningsbar mask i två lager med ficka om man önskar sätta in ett filter. Ti...

fr. 32,80 kr

Fruit of the Loom®
Adult Face Mask, 5-pack
Adult Face Mask, 5-pack

Priset avser ett 5-pack. Ansiktsmask i 100% bomull med bra passform över näsa och ...

fr. 30,00 kr

Fruit
Next Level Eco Performance Face Mask
Next Level Eco Performance Face Mask

Next level Performance ansiktsmask i återvunnet material. OBS! Ingen returrätt på ...

fr. 42,00 kr

PF Concept
Moore ansiktsmask typ IIR
Moore ansiktsmask typ IIR

Graid Protection. Typ IIR ansiktsmask med 3 lager. Ansiktsmask med mjuk och stark ...

fr. 2,50 kr

Toppoint®
Ansiktsmask i bomull 3-lager
Ansiktsmask i bomull 3-lager

Ansiktsmask i tre lager OEKO-TEX® certifierad bomull med ficka om man önskar sätt...

fr. 53,60 kr

MACMA
Mund - Ansiktsmask/munskydd
Mund - Ansiktsmask/munskydd

Ansiktsmask/munskydd i Oeko-Tex® STANDARD 100-certifierad bomull, 2-skikt (yttre s...

fr. 2,80 kr

Hidea
INGRID. Multianvändnings påse
INGRID. Multianvändnings påse

EVA-påse för flera användningsområden. Dragkedjan finns i flera olika färger. Lämp...

fr. 6,88 kr

Toppoint®
Återanvändbar ansiktsmask. Europa produktion.
Återanvändbar ansiktsmask. Europa produktion.

Europaproducerad asiktsmask. Den har två lager OEKO-TEX certifierad bomull som and...

fr. 31,20 kr

Paipa Tryckdesign
Mask med tryck
Mask med tryck

Ansiktsmask med möjlighet till eget tryck på hela framsidan. Masken är väl anpassa...

fr. 25,90 kr

Toppoint®
Återanvändningsbar ansiktsmask i 2- lager med antibakteriellt filter, certifierad för Frankrike (UNS
Återanvändningsbar ansiktsmask i 2- lager med antibakteriellt filter, certifierad för Frankrike (UNS

Komfortabel ansiktsmask med antibaktriellt filter (TTC-BAC). Den tunna bomullskval...

fr. 55,60 kr

PF Concept
Thomas FFP2-engångsansiktsmask
Thomas FFP2-engångsansiktsmask

5 lager FFP2-ansiktsmask med mjuka och starka elastiska öronband och näsklämma som...

fr. 8,40 kr

Stormtech®
Mini Cinch Bag
Mini Cinch Bag

Påse för munskydd.

fr. 47,00 kr

Återanvändbar Ansiktsmask med filterficka
Återanvändbar Ansiktsmask med filterficka

Återanvändbar ansiktsmask med dubbla lager med plats för ett filter för ytterligar...

fr. 9,50 kr

Stormtech®
Activated Carbon Filters
Activated Carbon Filters

Activated Carbon-filter. Passar till munskydd CMK-4 och PR796. Filtret kan använda...

fr. 106,00 kr