Köpvillkor

Här kan du läsa om köp, betalning, returer osv.


Villkor

Köp- och leveransvillkor
Sammanfattning köpvillkor, ångerrätt och öppet köp

Vi välkomnar både företag, föreningar och privatpersoner. Alla priser är exklusive moms om inget annat anges. Alla beställningar är bindande. Priserna ändras löpande men det är alltid priset vid beställningstillfället som gäller med reservation för eventuella fel. Om du betalar i förskott så tas ingen avgift ut. Betalningsvillkor är 15 dagar om inget annat är uppgjort. Vi gör sedvanlig kreditkoll på alla kunder som önskar faktura. Alternativt använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea). Läs mer om Payson här: www.payson.se

För privatpersoner gäller förskottsbetalning eller kortbetalning via Payson.

Leverans sker normalt inom 5 arbetsdagar om du har valt produkter utan förädling (t.ex. tryck, brodyr, laser o likn.). Vid förädlade produkter så som tryck, gravyr och liknande är leveranstiden 2-4 veckor om inget annat anges. Kategorin express har som mål att leveranstiden ska vara ca 3-7 dagar (kolla respektive artikel). Leveranstiderna är beräknade från godkänt korrektur. Tryckta, broderade eller på annat sätt förädlade varor har ingen returrätt. Ej uthämtade paket debiteras en avgift.

Ångerrätt
För företag gäller ingen ångerrätt. Privatpersoner har rätt att ångra sitt köp inom 14 kalenderdagar från det att du tagit emot varan. För att utnyttja ångerrätten ska produkten vara oanvänd och i originalförpackning. Ångerrätt och öppet köp gäller ej förädlade varor såsom graverade/tryckta artiklar, broderade/tryckta kläder etc. Det innebär att när du har godkänt en order med förädling så som tryck, brodyr, lasergravyr eller annat så gäller inte ångerrätten/returrätten.
Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.
Vår returadress hittar du där du hittar våra kontaktuppgifter.

OBS! Sammanfattningen är inte heltäckande varför vi rekommenderar att du läser alla punkter nedan innan du beställer.

Fraktkostnader
Dessa fraktpriser gäller på transporter inom Sverige till en leveransadress och ej med kylfrakt.
1-8 499 kr 180 kr
8 500 kr fraktfritt

Kylfrakt kostar från 450 kr.

Betalningsvillkor
Betalning kan ske via faktura eller förskott. Om kunden väljer betalning mot faktura görs en sedvanlig kreditprövning. Vid fakturering är betalningsvillkoret 15 dagar netto. Vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet beställningar mot faktura/delbetalning efter genomförd kontroll av taxerad årsinkomst.
För att göra ditt köp så säkert som möjligt levererar vi till registrerad adress. Om annat önskas skriv det i beställningen eller maila oss på info@foretagspresent.nu eller ring oss 0278-590 890 om avvikande leveransadresser. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och faktureras oavsett.
Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 50 kr. Samt dröjsmålsränta och ev. inkassokostnader. Alla priser i webshopen och butiken är givna exklusive moms. Alla varor förblir Skoglund Reklams egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda. Vi ansvarar inte för t.ex. pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.

Leveransvillkor
Det är viktigt att du har fyllt i din korrekta e-postadress eftersom det är dit vi skickar en orderbekräftelse direkt efter köp. Om du mot förmodan inte skulle få en bekräftelse kan du kontakta oss på info@foretagspresent.nu eller på 0278-590 890 för att förvissa dig om att ordern verkligen kommit fram. Varor som ej ska förädlas med ex tryck, gravyr eller annat skickas normalt inom 5 arbetsdagar från beställning. Alla leveranser skickas normalt med DHL eller Postnord. Om snabbare leverans önskas kontakta oss för eventuell separat överenskommelse. För varor som skall förädlas med ex tryck, gravyr eller på annat sätt märkas gäller dock att vi återkommer med exakt leveransdag, normal leveranstid är 2-4 veckor från godkänt korrektur. Skulle någon av produkterna du beställt ha en längre leveranstid än övriga produkter på din order kan vi dela din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungliga frakten. Vid transport från oss till kund är vi ansvariga om varan skadas eller kommer bort under transporten. För att ersättning ska utgå måste du kontrollera paketet vid leverans och meddela DHL/Posten eller den som har kört ut paketet till er vid leveranstillfället om godset är skadat. Om produkten är skadad när du öppnar paketet så ska detta anmälas inom tre arbetsdagar. Om skadan ej anmäls av dig så utgår ingen ersättning.

Lagersaldo och restnoterade varor
Alla varor finns normalt i vårt lager eller i våra leverantörers lager. Om en vara inte finns i lager vid den tidpunkt som en beställning görs, kommer kund att bli underrättad via e-post och/eller telefon om varans lagerstatus. Vi gör alltid allt vad vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden som är 2-4 veckor från godkänt korrektur. Om leveranstiden är längre än det har du som kund alltid rätt att avboka din order utan kostnad.

Returrätt
För företag gäller ej returrätt. För privatpersoner har du enligt lag rätt att returnera produkten/produkterna till oss inom 14 dagar. Du står själv för kostnaden.
Om produkten är förädlad (tryckt, broderad eller dyl.) finns ingen returrätt.

Priserna i shopen
Alla priser i webshopen är givna exklusive moms/inklusive moms beroende på vad du har valt uppe till höger på sidan. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering. Priserna i webbshopen annullerar tidigare publicerade priser och erbjudanden, det är alltså priserna här som är korrekta. Vi reserverar oss för mellanförsäljning och prisändringar utom vår kontroll, då vi kan tvingas till en prishöjning. Vi reserverar oss också för felpublicerade priser och förändringar utom vår kontroll. Vår målsättning är naturligtvis att alltid visa korrekta priser.

Tryckfelsnisse
Vi reserverar oss för eventuella skrivfel på denna webbplats. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende eller färg.

Försäljning till minderåriga
Skoglund Reklam ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Personuppgifter
I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet, för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.